Росія атакувала Львівщину з авіації: подробиці про наслідки

Цієї ночі Росія атакувала Україну бойовими дронами-камікадзе, а також ракетами з літаків стратегічної авіації з Каспійського моря.

Одна з ракет долетіла і до Львівської області, повідомив уранці 29 травня очільник обласної військової адміністрації Максим Козицький у Telegram.

"Захисникам з повітряного командування "Захід" вдалося збити її над Золочівським районом. Уламки впали на дерев'яну господарську будівлю. Будівля згоріла. Згорів також трактор, який знаходився поруч. Постраждалих, на щастя, немає. На місці падіння уламків виникла вирва. Дякую нашій протиповітряній обороні, яка вчергове відвернула велику біду від Львівської області. Дякую всім службам, які оперативно прибули й працювали на місці", ‒ ідеться у повідомленні.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

В інших районах Львівської області ця ніч була спокійною, додав Козицький.

28 травня Росія завдала 97 авіаційних ударів. Зокрема, застосувала 59 іранських ударних БПЛА Shahed. Лише один з них не вдалося знищити силам ППО. Також ворог здійснив 39 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах, повідомив Генштаб.

Повітряну тривогу в ніч проти 29 травня оголошували по всій Україні. Вибухи лунали у Києві та низці областей, зокрема західних.

Київ пережив 15-ту повітряну атаку від початку травня. Росіяни застосували дрони Shahed та ракети Х-101/555: загалом понад 40 повітряних цілей. Завдяки силам ППО вдалося уникнути влучань. Потерпілих унаслідок атаки немає, повідомила військова адміністрація міста.