Україна нарощує виробництво РЕБ, далекобійних та FPV-дронів, - Зеленський

Україна нарощує виробництво РЕБ, далекобійних та FPV-дронів, - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна продовжує збільшувати обсяги виробництва дронів, що було корисним для утримання фронту під час проблем з артилерією. Він зазначив це в інтерв'ю Reuters.

Нам дуже допомогло збільшення виробництва вітчизняних компаній. Ми почали виробляти багато FPV для фронту, і це нам дуже допомогло десь три-чотири місяці тому. Ми вийшли на вже дуже серйозні обсяги. Нам допомогло, тому що в той час якраз у нас були великі складнощі із артилерією", - сказав глава держави.

Володимир Зеленський

Зеленський також зазначив, що продовжується збільшення виробництва далекобійних дронів, які використовуються для нанесення ударів по енергетиці Росії. Він сказав: "Вони нас залишають без енергетики, тому я вважаю, що це дуже справедливо".

Президент зазначив, що фінансування на виробництво безпілотників недостатнє, тому Україна пропонує партнерам формати співробітництва, в рамках яких вони можуть допомогти у збільшенні виробництва дронів в Україні, виділяючи прямі кошти.

"І це справді відбувається", - наголосив він.

Зеленський також зазначив, що Україна виготовляє кілька видів систем РЕБ, які використовуються для захисту цивільного населення, шкіл і лікарень. Він сказав: "І це вже про тисячі треба говорити".

Раніше повідомлялося, що президент України взявся за відновлення та перепрофілювання оборонної промисловості.

Читайте також: