Росія формує резерви для підтримки поточних військових операцій в Україні - ISW

В Інституті вивчення війни повідомили, що російська армія готує резерви для підтримки поточних військових операцій в Україні. Однак ці з'єднання не зможуть проводити великі наступальні операції, зауважили в ISW.

Російські військові почали набирати особовий склад для підрозділів Ленінградського військового округу (ЛВО), який був недавно відновлений. Це підтвердило Міністерство оборони Великої Британії, зазначивши, що 44-й армійський корпус ЛВО розпочав набір у Ленінградській області.

Міноборони Великої Британії нагадало, що раніше Кремль залучав новостворені підрозділи для операцій в Україні. Також було зазначено, що потреба Росії продовжувати операції в Україні перешкоджає її зусиллям з формування регулярних Збройних сил. Це відповідає оцінці Інституту вивчення війни щодо російських військових реформ.

"За даними ISW, Росія формує резерви, здатні підтримувати поточні операції в Україні. Однак такі резерви навряд чи зможуть функціонувати як згуртоване великомасштабне з'єднання для наступу в 2024 році", - йдеться у звіті.

Джерело: РБК-Україна