Росія нехтує відбиттям вторгнення ЗСУ у Курську область — NYT

Війська ЗСУ в Курській області
Війська ЗСУ в Курській області

Західні чиновники та військові експерти стверджують, що причина невдачі Росії відбити вторгнення у свою країну полягає не лише в недостатній кількості особового складу та розвідки, але й в неправильному виборі пріоритетів. Згідно з даними західних офіційних осіб і військових експертів, Росія планувала захопити місто Покровськ, яке є важливим логістичним центром на східному Донбасі, незалежно від наступу у Курську, і не бажала відводити війська з цієї ділянки фронту.

За словами офіційних осіб та експертів, російські війська, які були у Курську, не мали достатньої кількості та досвіду для швидкої організації оборони, коли війська ЗСУ перетнули кордон. Захисники не мали достатньої кількості зброї та обладнання для протистояння українським військам.

"Схоже, Москва вирішила не витрачати ресурси на повне відбиття вторгнення в менш стратегічно важливому районі, особливо через те, що це примушує Україну витрачати свої ресурси на утримання захопленої території", - вважає полковник Маркус Райзнер, який керує розвитком збройних сил в Австрії та стежить за війною в Україні.

Деякі російські військові блогери закликали Москву не перекидати значні сили до Курська, оскільки це може зробити Росію вразливою в інших районах, повідомляє Дара Массікот, старший науковий співробітник Фонду Карнегі.

Джерело: ZN.UA

Читайте також