Росія перекидає додаткові війська на Авдіївський напрямок

Російські війська продовжують перекидати свої сили на Авдіївський напрямок незважаючи на втрати, які вони зазнали. Останні невдалі спроби наступу були зафіксовані 19-20 жовтня. Інформацію про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Згідно з інформацією російських "воєнкорів", на авдіївському напрямку не відбулися значні зміни 22 жовтня. Ймовірно, російські війська призупинили наступ на той час, після невдачі під час великого наступу, що призвів до величезних втрат.

Один з "воєнкорів" стверджує, що українські сили "несподівано" контратакували в напрямку Пісків та витіснили російські війська з цього району. Інший "воєнкор" стверджує, що ці заяви не відповідають дійсності.

За геолокаційними кадрами, відомими на 21 жовтня, російські війська здійснили невелике просування на південний схід від Первомайського. Однак, російський "воєнкор" стверджує, що загарбники не повністю захопили територію Авдіївського терикону і що це місце зараз є "сірою зоною".

Російський "воєнкор" говорив про проблеми, які можуть призвести до позиційного глухого кута для російських наступальних операцій на Авдіївському напрямку. Він стверджує, що важко проводити маневрову війну на статичній лінії з великою кількістю особового складу і укріпленими районами з обох боків. Крім того, російські війська мають проблеми з українськими безпілотниками та іншою високоточною зброєю, яка робить їхню бронетехніку більш вразливою і ускладнює наземні атаки.

Також, російські війська стикаються з проблемами в подоланні українських мінних полів під Авдіївкою і не можуть повністю знищити українську логістику, що дозволяє українському командуванню швидко перекидати особовий склад на критичні ділянки.

Раніше російські джерела заявляли про проблеми з українськими оборонними укріпленнями навколо Авдіївки. Експерти наголошують, що ці проблеми схожі на ті, з якими зіткнулися українські сили в перші тижні контрнаступу в червні 2023 року на півдні України. Але поки що невідомо, чи мають російські війська такі ж можливості і гнучкість, як українські війська, для адаптації після початкової невдачі.

Дані українських джерел підтверджують, що російські війська продовжують перекидати особовий склад на Авдіївський напрямок для підтримки наступальних дій, незважаючи на втрати.

За даними Міністерства оборони Великої Британії, атаки окупантів в районі Авдіївки призвели до збільшення втрат російських сил на 90%. Сили оборони відбили атаки окупантів на різних напрямках. За останні 606 днів українські воїни знищили значну кількість ворожих сил і техніки.