"Росія вбила 38 дітей" – Нєбитов про бойові дії на Київщині

Російські окупанти під час активних бойових дій на Київщині вбили 38 дітей. 31 поранили. Чотири дитини вважаються зниклими безвісти. Росіяни наробили багато злочинів проти цивільних і неохоче повертають викрадених свідків. Про це в інтерв'ю Gazeta.ua розповів Андрій Нєбитов. Він начальник Головного управління Національної поліції в Київській області.

"Під час активних бойових дій на Київщині Росія вбила 38 дітей. 31 дитину було поранено. Найменшій дитині було шість місяців. Маємо чотирьох дітей, які вважаються зниклими безвісти. Одна родина з трьома дітьми зараз перебуває на території РФ. Вони були вимушені виїхати не було ні їжі, ні води, ні електрики. Зараз з ними зв'язку немає. Від колег знаю, скільки дітей викрали з того ж Маріуполя. Змогли всі дитячі будинків завчасно евакуювати. В окупацію потрапив тільки психоневрологічний центр у Бородянці. Але завдяки перемовинам тоді вдалося перевезти цих людей у безпечне місце", сказав Нєбитов.

Росіяни наробили злочинів і дійсно неохоче повертають свідків своїх дій, наголосив начальник Головного управління Національної поліції в Київській області.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Окупанти просто викрали цивільних і посадили до в'язниці. Це терористичні дії. Сподіваюся, що всі 281 людина зникла безвісти всі живі і знаходяться в РФ. Хоча розумію, що декого вони вже вбили. Ще не повернувся в Богданівку наш колега. Її окупували за ніч. В його дім зайшли російські солдати, забрали. Досі не знаємо його долі. Чоловік має дружину і дитину. Коли його повернемо, це буде ще один свідок російського тероризму", додав Нєбитов.

17 березня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт президента РФ Володимира Путіна та уповноваженої з прав дитини Марії Львової-Бєлової за співучасть у викраденні дітей з України.

27 квітня Парламентська асамблея Ради Європи визнала геноцидом депортацію і насильницьке переміщення російськими окупантами українських дітей на територію РФ. Підтримала притягнення до відповідальності винних.