Уряд зобов'язав роботодавців вручати повістки і доправляти працівників до ТЦК: деталі

Роботодавці вручають повістки працівникам
Роботодавці вручають повістки працівникам

Роботодавці повинні вручати повістки працівникам та забезпечувати їх прибуття до ТЦК

Керівники підприємств, установ, організацій зобов'язані вручати повістки резервістам та військовозобов'язаним і забезпечити їх прибуття до територіальних центрів збору (ТЦК). Такі зміни внесені постановою Кабміну від 16 травня 2024 року. Про це повідомляє Судово-юридична газета.

Керівники повинні видати наказ про проведення оповіщення резервістів та військовозобов'язаних, у якому вказати підставу та мету видання, перелік осіб, які підлягають оповіщенню, дату, час і місце їх прибуття до ТЦК. Також потрібно вказати способи доставки до ТЦК, відповідальних осіб за оповіщення, порядок контролю та прибуття резервістів та військовозобов'язаних, а також інші деталі. Вони також повинні організувати оповіщення в робочий час шляхом вручення повісток з особистим підписом. Крім того, підприємства мають забезпечити інформування про призов резервістів та військовозобов'язаних та повідомити про результати оповіщення районному ТЦК у триденний строк. Підприємства повинні також забезпечувати перевезення резервістів та військовозобов'язаних до пунктів збору ТЦК або військових частин. Важливо негайно повідомити ТЦК про працівників, які відмовилися від отримання повісток або написали заяви про звільнення.

Оповіщення резервістів та військовозобов'язаних можуть проводити представники підприємства, на якому вони працюють, або представники ТЦК та груп оповіщення.

Для організації роботи груп оповіщення керівник ТЦК видає наказ, в якому вказуються старші груп оповіщення, маршрути оповіщення, підприємства та працівники, які підлягають оповіщенню, час та строки проведення оповіщення, а також порядок залучення керівників установ та інших організацій до груп оповіщення.

Повістки для оповіщення представниками структурних підрозділів влади доставляються разом з розпорядженням керівника ТЦК до підприємства.

Нагадаємо, що резервістів та військовозобов'язаних можуть оповістити групами, до складу яких можуть входити керівники установ та ФОП, що надають послуги з управління багатоквартирними будинками, або голови об'єднань співвласників багатоквартирного будинку.

Зазначимо, що резервістам та військовозобов'язаним не будуть вручені повістки через мобільний додаток "Резерв+" або електронну пошту. Таке рішення анонсувала заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко. Вона зазначила, що чинне законодавство не передбачає використання електронних повісток.

Читайте також:

  • Кабмін дозволив співробітникам ТЦК виписувати повістки цілодобово
  • Історик Олександр Хоменко: Відомі люди – літератори, поети, митці, блогери – мають йти на "нуль"

Читайте також