«Укренерго» тимчасово скасовує відключення світла

Скасування відключення світла на Укренерго
Скасування відключення світла на Укренерго

Укренерго скасувало обмеження споживання електроенергії

Диспетчерський центр "Укренерго" повідомив, що з 11:00 до 17:00 обмеження споживання електроенергії було скасовано в усіх областях. Причиною цього стало зменшення хмарності в усіх регіонах.

Промислові та дахові сонячні електростанції збільшили обсяги виробництва, відповідно - дефіцит в енергосистемі зменшився. Також українська енергосистема на запит оператора енергосистеми Польщі зараз приймає надлишки електроенергії з цієї країни

Зазначається, що протягом першої половини дня в усіх регіонах України діяли графіки погодинних відключень для промислових та побутових споживачів. Також "Укренерго" закликало перенести використання енергоємних приладів на години без відключень.

З 17:00 до 24:00 увечері графіки погодинних відключень будуть діяти в усіх регіонах України для промислових та побутових споживачів.

Графіки погодинних відключень можуть бути застосовані для зниження рівня споживання при перевищенні визначених лімітів обсягів для кожної області. Диспетчерський центр "Укренерго" доводить ці ліміти напередодні до кожного обленерго. Якщо область споживає в межах доведеного ліміту, знеструмлення споживачів можуть не застосовуватись. Якщо ліміт перевищено - знеструмлення будуть відбуватись за опублікованим обленерго графіком

Варто зазначити, що світло вимикають в Україні до відновлення генерації. Після російських ударів українська енергетика втратила частину генерації, тому їй потрібен час на відновлення. Крім того, Україна готується до наступного опалювального сезону, що включає планові ремонти та підготовку атомної генерації.

Подібні статті:

  • Світло буде! Але за новою ціною
  • Чому електрику вимикають уночі? Пояснення парадоксу
  • Відключення світла. Це лишень репетиція
  • Знову відключення світла? Прості поради, як до цього підготуватись

Читайте також