Росія вдарила ракетами по південних областях: повідомили про наслідки

Вночі 7 травня на Одещині було чути звуки вибухів. Працювала протиповітряна оборона.

Влучань в області не було. Про це в ефірі національного телемарафону розповів голова громадської ради при Одеській ОВА Сергій Братчук, передає Gazeta.ua.

За його словами, російські загарбники вивели в Чорне море чотири ракетоносії.

Водночас начальниця координаційного пресцентру Сил охорони та оборони Півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону повідомила, що вночі ворог атакував ракетами. Окупанти, зокрема, випустили по Україні ракети Х-22. Ймовірно, агресор намагався вивідати, де працюють системи ППО.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Влучання в одне з промислових підприємств. Зруйновано цех, однак людських втрат немає. Є влучання у поля, оскільки похибка цих ракет передбачає такі влучання, як на Херсонщині, так і на Миколаївщині", сказала Гуменюк.

Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив, що загарбники вночі випустили п'ять ракет по області.

"Ворог атакував Ольшанську та Костянтинівську громади. Пошкоджено будівлю промислового підприємства, також зафіксовано влучання на відкритій території. За межами підприємства спалахнула суха трава, пожежу ліквідовано. Інші пошкодження уточнюються. Постраждалих немає", ‒ зазначив Кім.

У ніч на 7 травня сили протиповітряної оборони збили над Києвом розвідувальний дрон окупантів.

Російські загарбники зосереджують основні зусилля на спробах наступу на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках. Ведуться важкі бої за міста Бахмут та Мар'їнка. Загалом, протягом минулої доби ворог здійснив близько 50 атак. Про це вранці 7 травня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.