Росія вербує затриманих на фінському кордоні мігрантів для війни в Україні – ВВС

За даними видання ВВС, Росія спробує залучити іноземних мігрантів, яких нещодавно затримано на кордоні з Фінляндією, до війни в Україні. Така практика вже не відноситься до нових явищ, але зростає кількість випадків, коли іноземців терміново відправляють до військових таборів на кордоні з Україною за порушення імміграційних законів.

Особливо чимало мігрантів почало з'являтися на кордоні Фінляндії та просити статус біженця. Фінська влада звинуватила Росію в посиленні потоку мігрантів і відмові проведення звичайних візових перевірок для мандрівників, які в'їздять у прикордонну зону. Зокрема, було відзначено організовану роздачу нових велосипедів мігрантам, які опиняються біля російського кордону, щоби обійти заборону переходу кордону пішки.

Зазначимо, що влада Фінляндії вже закрила чотири прикордонні пункти перепуску в Південно-Східній Фінляндії 18 листопада через масову міграцію з Росії. Амбіції Росії лише посильничають приплив мігрантів, тому уряд Фінляндії прийняв рішення закрити і ще три пункти перепуску до 23 грудня, залишивши лише найпівнічніший - Раю-Йоосеппі.