«Росія відкриває новий фронт»: CNN назвало ключові напрямки боїв в Україні

Російські війська біля кордону України
Російські війська біля кордону України

Росія розпочала несподіваний наступ в Харківській області, змушуючи Україну перекидати війська для захисту позицій. Цей наступ свідчить про те, як Росія використовує слабкі місця України, такі як нестача живої сили та артилерії, слабка протиповітряна оборона та проблеми з оборонними укріпленнями. CNN відстежує три ключові рубежі, на яких російські сили домагаються успіху: Харківський напрямок, Авдіївка та Бахмут, та битва за Роботине.

Харківський напрямок

Російські війська швидко зайняли декілька сіл, намагаючись взяти під контроль Вовчанськ і Липці. Якщо російським військам вдасться захопити ці населені пункти, вони зможуть розташувати артилерію поблизу Харкова. Ця атака також дозволить Росії відвернути українські ресурси від інших фронтів та створити буферну зону поблизу російських прикордонних районів.

На сході - Авдіївка та Бахмут

Росія зосереджує свої сили на сході України, з метою захоплення Донбасу. Вони вже успішно взяли Авдіївку та наближаються до Покровська, який є важливим військовим центром для України. Також російські війська просуваються на північ до Часів Яру, наближаючись до стратегічного міста Краматорська.

Битва за Роботине

Українські сили зазнають тиску під Запоріжжям, де вони досягли невеликих успіхів у минулому літі. Російські війська просуваються вглиб території України, зокрема випередивши українські сили в Роботиному.

Читайте також