Росіяни готують першу мобілізацію на окупованій частині Запорізької області, - розвідка Британії

Росія готується до призову на окупованій частині Запорізької області

Російські військові на тимчасово окупованій частині Запорізької області готують свою інфраструктуру для проведення першого призову до Збройних Сил РФ з моменту захоплення в 2022 році. Інформацію про це повідомляє розвідка Великобританії, посилаючись на указ голови окупаційної адміністрації Запорізької області від 17 квітня 2024 року.

Указ підтверджує інформацію про намір Росії задовольнити потребу своїх збройних сил у додатковому персоналі для підтримки її військових дій. Однак розвідники вважають, що вплив призову може бути обмежений через відсутність значної частини населення в окупованій частині області.

Цей указ є частиною більш широкої кампанії російської влади, спрямованої на примус населення підкоритися російському управлінню на окупованих територіях. Таким чином, Кремль продовжує політику русифікації, яка триває на тимчасово окупованих територіях України.

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що реакція Кремля на ідею стратегічної невизначеності свідчить про її результативність.