Росіяни на Шрі-Ланці організували расистську вечірку: чим закінчився скандал

Росіяни влаштували расистську вечірку на Шрі-Ланці

Туристи та емігранти з Росії влаштували скандальну вечірку на Шрі-Ланці, яка була відкрита тільки для «своїх». Організатори планували провести фейс-контроль на вході, щоб приймати тільки «білих» гостей. Оголошення про таку подію спровокувало обурення серед місцевого населення, яке вважає це расистським проявом.

Унаватуна, де відбувалася вечірка, вже називають «маленькою Москвою», оскільки багато росіян перебравшихся на Шрі-Ланку. Цей скандал також співпав з рішенням міграційної влади острова не видаляти туристичні візи для російських та українських громадян.

У результаті, власники клубу скасували проведення заходу та вибачилися перед всім населенням Шрі-Ланки за таке поводження. Організатора вечірки змушено було покинути країну через погрози та неприйнятність його дій.

Також, після цього скандалу, міграційне відомство Шрі-Ланки оголосило про припинення видавати туристичні візи для російських та українських громадян. Проте це рішення не є остаточним і може бути змінене.

Нагадаємо, що після початку вторгнення Росії до України, на Шрі-Ланку приїхало понад 280 тисяч росіян та 20 тисяч українців. Багато з них ведуть бізнес у регіоні і навіть володіють закладами, які називаються «маленька Москва».