Росіяни перекидають резерви, щоб взяти Новомихайлівку – ЗСУ

Окупанти зосереджуються в районі Новомихайлівки на Новопавлівському напрямку

Речник Оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій розповів, що окупанти зосереджують значні резерви в районі села Новомихайлівка на Новопавлівському напрямку. Вони перекидають підкріплення з метою захоплення села. Наразі Новопавлівський став одним із "гарячих" напрямків на фронті, який раніше мав назву Мар'їнський. За словами Лиховія, оборона тримається, і ворожі штурми не дають результату.

Українські сили вдалося зупинити просування ворога біля Авдіївки, але незначна частина сіл Бердичі та Тоненьке залишаються під контролем російських окупантів. Крім того, росіяни мають значну кількість техніки і важкого озброєння на Лимано-Куп'янському напрямку, зокрема понад 1100 танків, майже дві тисячі бойових броньованих машин, понад 1000 артилерійських систем і понад 400 реактивних систем залпового вогню.

Упродовж 740-ї доби війни Росії проти України ворог здійснив 63 бойових зіткнення, 5 ракетних та 44 авіаційних удари, а також 68 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.