Росіяни перекинули до Курської області бригаду з напрямку Часового Яру - ISW

Російська бригада в Курську область
Російська бригада в Курську область

За даними Інституту вивчення війни, російське військове командування перекинуло підрозділи з напрямку Часів Яру до Курської області для протистояння Збройним Силам України.

У звіті посилаються на повідомлення російського військового блогера, який стверджував, що на півдні Руської Конопельки (на схід від Суджі) по українській бронемашині був нанесений удар військовими російської 11-ї повітряно-десантної бригади, що діяла поблизу Часів Яру наприкінці липня 2024 року.

Представники ISW вважають, що російське командування, ймовірно, перекинуло елементи 11-ї бригади для заміни чи посилення передових підрозділів. Зауважується, що підрозділи, які беруть участь у бойових діях на фронті, не були задіяні.

Раніше Інститут вивчення війни зазначав, що такі перекидання можуть вплинути на темпи російських наступальних операцій. Але, ймовірно, деякий час буде потрібно, щоб побачити будь-який можливий вплив цих перекидань на російські операції в Донецькій області.

"ISW продовжує оцінювати, що російське командування, ймовірно, не хоче виводити підрозділи, які беруть участь у бойових діях, з більш важливих секторів Донецької області через побоювання, що це може сповільнити темпи російських операцій на цих напрямках", - йдеться у звіті.

Також, за даними російських джерел, командування армії РФ перекинуло до Курської області частини 30-го мотострілецького полку (72-ї мотострілецької дивізії, 22-го армійського корпусу, Ленінградського військового округу). На середину липня 2024 року цей полк діяв на півночі Харківської області.

Також в Інституті послалися на одного з українських військових оглядачів, який стверджував, що в Курській області діє невизначений підрозділ 4-ї танкової дивізії (1-ої гвардійської танкової армії, Московського військового округу). При цьому він припустив, що цей підрозділ діяв у цьому районі ще до початку операції ЗСУ в Курській області.

"Раніше ISW вже спостерігала додаткові ознаки того, що для протистояння українському вторгненню в Курську область, російська влада переважно покладається на об'єднання призовників, нерегулярних та регулярних російських сил, перекинутих з менш важливих передфронтових районів України", - зазначено у звіті ISW.

Джерело: РБК-Україна

Читайте також