Росіяни прориваються на Часів Яр (карта)

Російські окупанти наступають на Часовий Яр

Українські захисники тримають оборону під час нової хвилі наступів російських окупантів на території Часового Яру, що знаходиться на Донеччині. Про це повідомляє інформаційний ресурс DeepState. Ситуація в районі міста стає все більш напруженою.

«Росіяни зайняли лісовий масив південніше Богданівки, підібравшись впритул до хребта, на якому розташовується Часів Яр. Ворог розпочав нову хвилю наступальних дій, перегрупувавши свої сили. В хід йде піхота і техніка, яку ворог накопичував, щоб продовжити розвивати свій попередній успіх», - повідомляється.

Аналітики DeepState зазначають, що українським захисникам важко оборонятися через проблеми з облаштуванням інженерно-фортифікаційних споруд. Однак, місцевість Часового Яру могла б стати перевагою українських захисників, якщо б була належним чином підготовлена до оборони.

«Місцевість Часового Яру дає можливість зробити їх потужними та неприступними, але історія з підготовкою до оборони знову залишає бажати кращого», - пише DeepState.

Українські захисники роблять все можливе, щоб зупинити російських окупантів та не дозволити їм захопити висоту. Наразі росіяни намагаються зайти на висоту, але українські сили оборони стійко тримають позицію.

Просування російських військ також підтверджено в іншій ділянці фронту поблизу Кремінної. Збройні сили України продовжують активні бойові дії з окупантами.