Росіяни відмовляються штурмувати позиції ЗСУ на лівому березі

Десантники та морпіхи РФ відмовляються йти на штурм українських позицій на лівому березі Дніпра у Херсонській області.

Лобові штурми нерідко відбуваються без підтримки броньованої техніки і приводять до великих втрат. Речниця Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк сказала про це в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Зараз на нашому напрямку зменшилася кількість підрозділів типу "шторм Z", а більше зосереджено морських піхотинців і десантників. А вони вважають себе елітою й іти в такі штурми вони не хочуть", - зазначила Гуменюк в ефірі телемарафону.

В окупантів через це виникають морально-психологічні розлади в підрозділах і різні суперечки.

"Саме тому в керівництві угруповання "Дніпро", яке там зараз базується, є дуже багато розладу в загальному розумінні подальшого розвитку подій", - вказала речниця.

Впродовж доби, 11 січня, відбулось 56 бойових зіткнень. На сході та півдні України оперативна обстановка залишається складною.

Ворог активно застосовує оперативно-тактичну авіацію та квадрокоптери типу FPV. Росіяни за підтримки бронетехніки проводять штурмові дії, пише Генштаб у зведенні.

Ворог за добу завдав три авіаційних удари та здійснив 16 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.