Росіяни заявили, що збили український безпілотник

У ніч на 29 грудня російська протиповітряна оборона нібито збила український безпілотник. Про це повідомляє Міноборони Росії.

За інформацією російських загарбників, безпілотник нібито був знищений над Курською областю. 

Нагадаємо, міністерство оборони РФ заявляє, що у ніч на 27 грудня, над територіями Білгородської та Ростовської областей нібито були знищені два українські безпілотники.

Раніше:

У ніч на 17 грудня безпілотники атакували Росію. Міноборони РФ повідомило про знищення 33 українських безпілотників літакового типу. Російська протиповітряна оборона працювала над територією Липецької, Ростовської та Волгоградської областей.

Пізніше стало відомо, що безпілотники спробували атакувати військовий аеродром у місті Морозовськ Ростовської області РФ.

На опублікованих фото з місця атаки видно, що зазнав пошкоджень, як мінімум, один літак – Су-34.

Атака на аеродром Морозовськ у Ростовській області – спільна операція Служби безпеки України та Збройних сил. На летовищі в момент удару було до 20 літаків СУ-34. Також, на території аеродрому розміщувались 3 радіолокаційні станції та інша техніка.

За відкритими даними, на військовому аеродромі в Морозовську базується 559 гвардійський бомбардувальний гвардійський полк (в/ч 75392). На аеродромі дислоковані фронтові бомбардувальники Су-24, Су-24М, Су-34.