Росії вистачить ракет на декілька тижнів - експерти

Росія знизить потужний темп ракетних ударів за декілька тижнів, оскільки її ракетні запаси вже виснажені.

Однак нині загроза атак залишається. Про це в сюжеті Фактів тижня розповіли військові експерти.

"Готових до застосування (ракет - Gazeta.ua) є 76, це "Кинжал". Що стосується виробництва Х-101 і Х-555 і "Калібр", то усіх цих трьох типів може бути до 50 одиниць на місяць", сказав керівник Центру військово-правових досліджень, військовий та політичний експерт Олександр Мусієнко.

Такими темпами накопичити загалом могли не більше 200-300 одиниць. Цього не вистачить для тривалих масованих атак.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

На думку колишнього офіцера служби зовнішньої розвідки Росії Сергія Жирнова, аби посилити обстріли російські військові почали використовувати недоторкані запаси.

"Путіну завжди військові кажуть, що у нас є стратегічні резерви і є просто резерви. Ось вони за якимись ракетами вичерпали просто резерви", - сказав Жирнов.

Експерт навів приклад можливого діалогу між військовими та Путіним:

"Військові кажуть: "Знаєте Володимире Володимировичу, ми можемо, звичайно, використовувати ці ракети, але не дай бог на нас зараз почнуть китайці наступати на Далекому Сході, то у нас не буде чим відповісти, тому що це стратегічні резерви". А Путін їм каже: ніякі китайці на нас не підуть, бо ми й так їм усе продали на Далекому Сході, їм не треба на нас війною йти. А от в Україні я веду свою війну і мені найголовніше закінчити цю війну якнайшвидше", сказав Жирнов.

З 28 квітня по 29 травня по Україні було запущено 198 ракет різної номенклатури, з яких 177 було збито. Таким чином, ефективність української ППО в протидії ракетам становить 95%.

Від 9 березня до 28 квітня Росія не здійснювала масованих ракетних ударів по Україні. За цей час ворог накопичував БК.

Росія вночі 1 червня загалом випустила 10 балістичних та крилатих ракет типу "Іскандер" з північного напрямку Брянської області.

Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних сил ЗС України усі 10 цілей знищено: сім балістичних ракет "Іскандер-М" та три крилаті ракети "Іскандер-К".