Російські окупанти збільшили кількість атак на одному з напрямків – Генштаб

Уже 709-тий день триває повномасштабна війна Росії проти України. За останню добу сталося 55 бойових зіткнень. Російські війська здійснили 50 авіаційних ударів та 19 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Ситуація на Волинському та Поліському напрямках

Оперативна обстановка залишається без змін. Ніяких ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено. Передові частини збройних сил Білорусі продовжують виконувати завдання у районах прикордоння з Україною.

Ситуація на Сіверському та Слобожанському напрямках

Противник продовжує мати військову присутність у прикордонних районах, здійснювати диверсійно-розвідувальну діяльність і обстрілювати населені пункти з території Росії. Він також збільшує загородження вздовж державного кордону України. Наприклад, в районі Вільхуватки Харківської області був здійснений авіаційний удар. Зокрема, було обстріляно більше 30 населених пунктів, серед яких Сеньківка, Прогрес, Зоря, Грем'яч Чернігівської області; Середина-Буда, Бачівськ, Іскрисківщина, Володимирівка, Грабовське, Попівка Сумської області; Уди, Вовчанськ, Мала Вовча, Потихонове Харківської області.

Ситуація на Куп'янському напрямку

Наші військові відбили чотири атаки поблизу Синьківки та Іванівки Харківської області, де ворог намагався прорвати нашу оборону. Також ворожа авіація здійснила удари в районах населених пунктів Іванівка, Кислівка, Табаївка Харківської області. Близько 15 населених пунктів, зокрема Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Берестове Харківської області, були під артилерійським та мінометним вогнем.

Ситуація на Лиманському напрямку

Наші війська продовжують стримувати ворога в районах Георгіївки та Новомихайлівки Донецької області. За останню добу було зафіксовано шість атак з боку ворога, проте всі вони були відбиті. Крім того, було обстріляно близько 15 населених пунктів, зокрема Невське, Білогорівка Луганської області, Торське, Серебрянка, Верхньокам'янське, Спірне, Роздолівка Донецької області.

Ситуація на Бахмутському напрямку

Наші війська відбили дві атаки неподалік Богданівки та Кліщіївки Донецької області, де ворог безуспішно намагався поліпшити своє положення. Понад 10 населених пунктів, зокрема Васюківка, Богданівка, Іванівське, Кліщіївка, Андріївка, Нью-Йорк Донецької області, опинилися під артилерійським та мінометним вогнем.

Ситуація на Авдіївському напрямку

Наші війська відбили 19 атак поблизу Авдіївки та ще 10 атак поблизу Первомайського та Невельського Донецької області. Противник намагався пробити оборону, проте безуспішно. Було також зафіксовано авіаційні удари в районах населених пунктів Олександропіль, Новокалинове, Очеретине Донецької області. Більше 15 населених пунктів, зокрема Бердичі, Степове, Ласточкине, Авдіївка, Первомайське Донецької області, були обстріляні артилерією та мінометами.

Ситуація на Мар'їнському напрямку

Наші війська продовжують стримувати ворога в районах Георгіївки та Новомихайлівки Донецької області. Протягом доби було реєстровано шість спроб ворога поліпшити своє положення, але всі вони були безуспішні. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися Красногорівка, Георгіївка, Новомихайлівка, Костянтинівка.

Ситуація на Шахтарському напрямку

Наші війська відбили атаку на позиції південніше Золотої Ниви Донецької області. Ворожою авіацією були здійснені удари в районах населених пунктів Вугледар та Старомайорське Донецької області. Близько 10 населених пунктів, зокрема Вугледар, Урожайне, Старомайорське, Рівнопіль Донецької області, були обстріляні артилерією та мінометами.

Ситуація на Запорізькому напрямку

Наші війська відбили три атаки поблизу Роботиного та західніше Вербового Запорізької області. Деякі з цих атак підтримувалися авіацією, але всі вони були безуспішні. Близько 20 населених пунктів, включаючи Левадне, Гуляйполе, Чарівне, Оріхів, Новоандріївка, П'ятихатки Запорізької області, були обстріляні артилерією та мінометами.

Ситуація на Херсонському напрямку

Ворог не відмовляється від свого наміру вибити українські підрозділи з їх позицій на лівобережжі Дніпра. За останню добу було зареєстровано шість спроб штурму позицій наших військ. Також Херсон, Берислав, Інгулець Херсонської області та Очаків Миколаївської області були під артилерійським та мінометним вогнем. Ворожа авіація також здійснювала удари в районах населених пунктів Херсон та Республіканець Херсонської області.

Протягом дня авіація Національних Збройних Сил завдала ударів по 10 місцях зосередження ворожих військ, озброєння