Російський призер чемпіонату світу з дзюдо воює проти України

Український скелетоніст Владислав Гераскевич повідомив про те, що російський дзюдоїст Євген Прокопчук, призер чемпіонату світу-2019 з дзюдо, бере участь у бойових діях на боці Росії проти України. Він опублікував пост у соціальній мережі Х, в якому поділився фото Прокопчука, на якому той позує у військовій формі зі зброєю.

В своєму пості Гераскевич зазначив, що Прокопчук став ще одним прикладом "нейтрального" спортсмена, який приєднався до терористичної армії Росії. Він висловив своє занепокоєння тим, що російські спортсмени, замість втілення олімпійських цінностей, вибирають насильство, геноцид і смерть. Гераскевич закликав заборонити російським спортсменам участь у міжнародних змаганнях.

Також варто згадати, що російський олімпійський чемпіон з тхеквондо Владислав Ларін, який виражає підтримку військовій акції Росії в Україні, потрапив до бази сайту "Миротворець".

Ще одним прикладом підтримки російської агресії є участь російського борця Олександра Мелехова у чемпіонаті світу в Сербії. На фото змагання видно, що Мелехов позує на тлі літери Z, яка стала символом війни.