Розслідувачі впізнали командира "Вагнера" в Соледарі

Підрозділами групи "Вагнера" у Соледарі командує колишній російський офіцер Антон Єлізаров.

Його 2014 року судили за шахрайство зі службовою квартирою. Це встановили журналісти-розслідувачі центру "Досьє".

Єлізаров з'явився на відео власника "Вагнера" Євгена Пригожина, де він представляє цього командира. Ім'я не називає, але заявляє, що командир узяв місто "без жування шмарклів за два тижні".

Насправді бої за Соледар почалися навесні 2022 року і тривають досі.

У командирі впізнали Єлізарова. Йому 41 рік, він має військову освіту, служив у повітряно-десантних військах та у бригаді спеціального призначення Головного розвідувального управління Міноборони РФ.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

2014-го дістав три роки позбавлення волі умовно та штраф за шахрайство у справі про приватизацію службової квартири. Єлізаров судився з Міністерством оборони, але справу програв. 2016 року його з квартири виселили.

"Вагнерівець" воював на Кавказі. У складі ПВК він щонайменше з 2016-го. За цей час встиг взяти участь у бойових діях у Сирії та Лівії. Працював інструктором у Центральноафриканській Республіці.

У вересні 2022 року Єлізаров з'являвся на публіці із зіркою "Героя Росії".

Російські окупанти на Донбасі продовжують вести штурми. У Донецькій області на Бахмутському та Авдіївському напрямках ворог накопичує сили для наступу на низку населених пунктів.

Соледар із Бахмутом перебувають під постійними атаками російських військових та найманців приватної військової компанії "Вагнер", оскільки у Євгена Пригожина є певні плани на цей регіон.

Захоплення Бахмута має символічне значення для засновника ПВК "Вагнер", вважає колишній командувач американських військ у Європі, генерал у відставці Бен Годжес. Він зазначив, що у цьому регіоні є багато соляних і гіпсових шахт.