Надходження валютної виручки через одеські порти значно збільшились

Надходження валютної виручки через одеські порти значно збільшились

Наказ №19 очільника Одеської обладміністрації Олега Кіпер збільшив надходження валютної виручки до бюджету країни до 55 млрд дол.

Про це у відповідь на запит УНН повідомили в Одеській ОВА.

Завдяки дії наказу вдалося припинити факти приховування джерел походження сільськогосподарської продукції, як безпосередніми товаровиробниками так і підприємствами.

"Виведено з тіньового обігу операції з купівлі/продажу на ринку зерна, про що свідчить збільшення у 2,5 рази кількості платників податків, які здійснюють діяльність з вирощування та оптової торгівлі зерном, а відповідно, і суми ПДВ, заявлені ними до відшкодування протягом IV кварталу 2023 року зросли на 60% в порівнянні з аналогічним періодом попереднього року.

За результатами комплексної проведеної роботи, до Державного бюджету платниками податків Одеської області додатково сплачено 440 млн грн ПДВ.

Територіальним управлінням БЕБ в Одеській області у рамках 3 кримінальних проваджень вже відшкодовано 16 млн грн. Також оголошено 3 підозри та направлено до суду обвинувальні акти відносно посадових осіб ризикових підприємств", - йдеться у повідомленні.

Крім того, в рамках дії постанови КМУ від 31 жовтня 2023 року на Одещині розпочато експеримент щодо верифікації експортерів зерна на період дії воєнного стану.

"Наказ № 19 знайшов своє відображення у законопроєктах №10168-2 та №10169-2, зареєстрованих народними депутатами України 20.10.2023, щодо вдосконалення здійснення зовнішньоекономічних операцій з експорту деяких товарів", - повідомили в облдержадміністрації.

Читайте также: