Надходження валютної виручки через одеські порти значно збільшились

Надходження валютної виручки через одеські порти значно збільшились

Збільшення валютної виручки до бюджету Одеської області

Олег Кіпер, глава Одеської обладміністрації, видав наказ №19, який сприяє збільшенню надходжень валютної виручки до бюджету країни. Згідно з наказом, очікується надходження до 55 млрд доларів.

Відповідно до запиту УНН, Одеська ОВА підтверджує цю інформацію.

Завдяки дії наказу, припинено приховування джерел походження сільськогосподарської продукції як безпосередніми товаровиробниками, так і підприємствами.

"Виведено з тіньового обігу операції з купівлі/продажу на ринку зерна, про що свідчить збільшення у 2,5 рази кількості платників податків, які здійснюють діяльність з вирощування та оптової торгівлі зерном, а відповідно, і суми ПДВ, заявлені ними до відшкодування протягом IV кварталу 2023 року зросли на 60% в порівнянні з аналогічним періодом попереднього року."

У результаті комплексної роботи, до Державного бюджету було додатково сплачено 440 млн гривень ПДВ платниками податків Одеської області.

Також наголошується, що в рамках 3 кримінальних проваджень, проведених Територіальним управлінням БЕБ в Одеській області, вже відшкодовано 16 млн гривень. Крім того, складено 3 підозри та направлено обвинувальні акти до суду щодо посадових осіб ризикових підприємств.

Під час дії постанови Кабінету Міністрів України від 31 жовтня 2023 року, на Одещині розпочато експеримент щодо верифікації експортерів зерна на період дії воєнного стану.

"Наказ № 19 знайшов своє відображення у законопроєктах №10168-2 та №10169-2, зареєстрованих народними депутатами України 20.10.2023, щодо вдосконалення здійснення зовнішньоекономічних операцій з експорту деяких товарів", - повідомили в Одеській облдержадміністрації.

Читайте також: