Окупація Ласточкиного: ЗСУ зробили заяву

Окупация Ласточкиного: заявление ВСУ
Окупация Ласточкиного: заявление ВСУ

Сили оборони України відійшли на західну околицю населеного пункту Ласточкине, що на Авдіївському напрямку. Землі селища межують із західними околицями міста Авдіївка, зокрема з Авдіївським коксохімом. Про це hromadske повідомив речник Оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Дмитро Лиховій.

Як зазначається, українські військові відійшли, зайнявши підготовлені оборонні позиції.

«Тривають запеклі бої, ворог постійно застосовує керовані авіабомби, артилерію, FPV-дрони», – сказав Лиховій.

Напередодні моніторингова платформа DeepState заявила, що війська РФ окупували Ласточкине. 

Український військовий 24 окремого штурмового батальйону «Айдар» Станіслав Бунятов казав, що Сили оборони вийшли з Ласточкиного для уникнення перекриття логічних шляхів та збереження особового складу.

Однак Генштаб ЗСУ зранку 25 лютого звітував, що українські військові за добу відбили 14 атак окупантів в районах населених пунктів Ласточкине, Сєверне, Первомайське та Невельське Донецької області.

Загалом в операційній зоні ОСУВ «Таврія» минулої доби росіяни завдали 2 авіаударів, 6 ракетних ударів, провели 59 бойових зіткнень та здійснили 951 артобстріл.

За даними «Таврії», загальні втрати військ РФ у живій силі минулої доби становили 284 людини та 22 одиниці техніки, не враховуючи БпЛА. Зокрема, це 3 танки, 9 ББМ, 4 артсистеми, 6 автомобілів. Також нейтралізовано або знищено 212 БпЛА різних типів.

 

 

Читайте также