В Україні змінять правила перетину кордону з 17 липня з військовим квитком

В Україні змінять правила перетину кордону з 17 липня з військовим квитком

Державна прикордонна служба України оголосила про нові правила перетину кордону, які набудуть чинності з 17 липня 2024 року. Тепер усі чоловіки віком від 18 до 60 років зобов'язані пред'являти військово-обліковий документ під час виїзду з країни.

Про це повідомив представник ДПСУ полковник Андрій Демченко у коментарі "Українській правді".

Він пояснив, що починаючи з 00.00 17 липня прикордонники перевірятимуть військово-облікові документи у всіх громадян України чоловічої статі віком від 18 до 60 років при перетині державного кордону на виїзд. У разі відсутності такого документа прикордонники відмовлятимуть у перетині кордону.

Ці зміни пов'язані із закінченням двомісячного строку, встановленого законом України № 3633-IX, протягом якого громадяни мали стати на військовий облік або уточнити свої військово-облікові дані.

Важливо відзначити, що документ може бути як у паперовому, так і в електронному форматі. Чоловікам, які мають відстрочку від призову або виключеним із військового обліку за станом здоров'я, необхідно мати відповідну інформацію у військово-облікових документах або довідку встановленого зразка. Крім того, підставою для відмови у виїзді буде наявність відомостей про розшук особи в Національній поліції.

ДПСУ закликає громадян врахувати цю інформацію при плануванні закордонних поїздок, щоб уникнути непорозумінь на кордоні. Нові правила покликані забезпечити виконання законодавства та підтримати обороноздатність країни в умовах поточної ситуації.

Нагадаємо, раніше юрист розповів про реальну ситуацію зі штрафами та повістками.

Читайте также: