В Україні змінять правила перетину кордону з 17 липня з військовим квитком

В Україні змінять правила перетину кордону з 17 липня з військовим квитком

Україна змінює правила перетину кордону для чоловіків віком від 18 до 60 років

З 17 липня 2024 року відбудуться зміни в правилах перетину кордону в Україні, про які оголосила Державна прикордонна служба. Тепер, чоловіки віком від 18 до 60 років зобов'язані мати при собі військово-обліковий документ при виїзді з країни.

Представник Державної прикордонної служби, полковник Андрій Демченко, повідомив про це в коментарі для "Української правди". Він пояснив, що починаючи з 17 липня, прикордонники будуть перевіряти військово-облікові документи всіх чоловіків віком від 18 до 60 років, які перетинають державний кордон при виїзді. Якщо такого документа немає, прикордонники відмовлять у перетині кордону.

Зміни пов'язані зі закінченням двомісячного строку, що встановило Закон України № 3633-IX, протягом якого громадяни повинні були стати на військовий облік або уточнити свої військово-облікові дані.

Важливо відмітити, що документ може бути у паперовому або електронному форматі. Чоловіки з відстрочкою від призову або виключені з військового обліку за медичним станом мають мати відповідну інформацію в військово-облікових документах або довідку встановленого зразка. Крім того, відмовою у виїзді буде являтися наявність відомостей про розшук особи в Національній поліції.

Державна прикордонна служба закликає громадян враховувати цю інформацію при плануванні поїздок за кордон, щоб уникнути непорозумінь. Нові правила введені з метою забезпечення додержання законодавства і зміцнення обороноздатності країни в нинішній ситуації.

Нагадаємо, раніше юрист розповів про реальну ситуацію зі штрафами та повістками.

Читайте також: