СБУ та ЗСУ знищили російську РЛС "Каста" - очі ворога на Запоріжжі

СБУ та ЗСУ знищили російську РЛС
СБУ та ЗСУ знищили російську РЛС "Каста"

Військова контррозвідка Служби безпеки України разом з ЗСУ успішно знищили російську радіолокаційну станцію дальнього виявлення 39Н6 "Каста-2Е2" на Запорізькому напрямку, про що повідомив офіційний канал СБУ 14 серпня 2024 року.

За інформацією спецслужби, вартість знищеної РЛС залежить від комплектації та починається від 60 мільйонів доларів. Ця станція відігравала важливу роль у системі протиповітряної оборони окупантів і контролювала повітряний простір України.

"Ворог ховав її в тилу, ретельно маскував і часто передислоковував", - зазначили в СБУ.

Незважаючи на це, військовим контррозвідникам з 13 Головного управління СБУ вдалося відстежити РЛС та завдати їй удару з метою знищення.

Успішну операцію сприяли внески українців. Фонд "Повернись живим" придбав комплект техніки для розвідки та виявлення ворожих РЛС, який включав наземну станцію до БпЛА, мікроавтобус, ноутбуки, живлення та зв'язок, і передав його підрозділу СБУ.

З початку повномасштабного вторгнення різні підрозділи Служби безпеки України знищили на лінії фронту 166 засобів російської ППО і 446 засобів радіоелектронної боротьби, а також радіоелектронної та радіотехнічної розвідки.

Читайте також