СБУ викрила торік 47 агентурних мереж ворога: де діяла найбільша

Служба безпеки України виявила 47 агентурних мереж ворога протягом минулого року. Найбільша з них діяла у Миколаївській області. Про це повідомив Василь Малюк, очільник СБУ, під час форуму "Україна. Рік 2024".

За словами Малюка, СБУ також виявила більше тисячі випадків технічного проникнення ворога до сил оборони. Ворог використовував 7 типів шифрувально-програмних закладок для здійснення цих проникнень.

Крім того, з початку повномасштабного вторгнення, СБУ повідомила про підозри понад двом тисячам зрадників і п'ятьом тисячам колаборантів, пособникам РФ і навідникам. Служба також працює над очищенням від російського впливу у церковному середовищі. До сьогодні вже винесено 22 обвинувальні вироки священнослужителям.

«СБУ є, була і буде скальпелем в руках українського народу, яка буде вирізати ці ганебні явища, які я перерахував, як ракові пухлини», - наголосив Василь Малюк.

Очільник СБУ закликав українців єднатися для досягнення спільної перемоги України.

Раніше Василь Малюк анонсував "сюрпризи" для окупантів. Керівник української розвідки Кирило Буданов також заявив, що нові сюрпризи чекають на ворогів в Криму, і не рекомендує цивільному населенню користуватись так званим Кримським мостом.

Нагадаємо, Буданов розповів, що агентурна розвідка допомогла Україні заздалегідь отримати дані про напад Росії 24 лютого 2022 року.

Читайте також:

  • Два роки великої війни. 10 підсумків
  • Два роки війни: що далі? Вісім іноземних експертів про майбутнє України