Ще сім країн попередили про загрозу терактів у Росії: що відомо

Західні країни попереджають про можливі теракти в Росії

Канада, Південна Корея, Латвія, Швеція, Німеччина, Чехія та Нідерланди долучилися до списку країн, які попереджають громадян про можливі терористичні акти в Росії найближчими днями. Офіційні повідомлення були опубліковані на сайтах посольств та міністерств іноземних справ цих країн.

Першими про загрозу терактів повідомило посольство США в Москві. У своїх повідомленнях посольства радять громадянам уникати скупчень людей, стежити за новинами у місцевих ЗМІ та бути пильними.

«Посольство відстежує повідомлення про те, що екстремісти планують атакувати великі зібрання у Москві, зокрема концерти», - заявили представники посольства.

Канада також повідомила про загрозу терактів у Росії та порекомендувала утримуватися від поїздок до цієї країни, спираючись на американське посольство. Аналогічне повідомлення випустило посольство Південної Кореї, яке наголошує на високій ймовірності невідворотних подій у місцях скупчень людей.

У свою чергу, Латвія закликає своїх громадян бути обережними та уникати масових зібрань. Такий самий заклик спрямувала Швеція.

Чеське посольство в Росії радить громадянам уникати скупчень людей, особливо через повідомлення про можливі напади екстремістських угруповань у великих містах. Також рекомендується утриматися від поїздок до Росії або покинути її територію. Аналогічне повідомлення опублікували представники посольства Нідерландів.

Російські силовики відзвітували про зростання кількості зареєстрованих терористичних актів. За останній рік було зафіксовано 410 подій, що є рекордним показником з 2004 року.

До цього, Міністерство закордонних справ Росії попередило посла США про можливе видворення американських дипломатів в разі втручання у внутрішні справи РФ.

Нагадаємо, що недавно у місті Карабулак в Інгушетії, яка є частиною РФ, силовики зійшлися в перестрілці з невідомими злочинцями. Введено режим контртерористичної операції.