«Секретні» переговори щодо миру? Хто поширює цю тезу у світових ЗМІ

Пропозиція Путіна про переговори

За даними The New York Times, Володимир Путін передав Вашингтону пропозиції щодо мирних переговорів з пропозицією зафіксуватися по лінії зіткнення.

Хоча правдивість цих даних є під сумнівом, у нас виникають два питання: чому саме зараз і чи не є це блеф Кремля.

Конфлікт між Росією і Україною почався через втрату Росією своєї суб'єктності як полюсу світу, а Путін вважав захоплення України можливістю стати третім полюсом. Тому, якщо ми аналізуємо логіку Кремля, ми повинні виходити з цих міркувань.

Теоретично, пропозиція Путіна про переговори могла би бути вигідною самій Росії. Затягнута війна слабить її економічно, технологічно і демографічно, а також зробить її залежною від Китаю. Продовження війни ще на кілька років зробить Росію технологічно залежною від Китаю.

Проте, для Путіна така пауза була б можлива лише після досягнення адмінкордонів Донецької і Луганської областей. В разі безуспішних переговорів, сам факт переговорів дає Путіну суб'єктність як гравцю, який може вирішувати конфлікти без огляду на Китай.

Ця стаття також може вплинути на внутрішньоамериканську політику і почати нову лінію наступу на Байдена, а також насправді пропагувати ідею того, що Росія пропонує мир, а Україна відмовляється.