Сибіга має корисні зв'язки в Туреччині та Польщі - ЗМІ

Сибіга має зв'язки з Туреччиною та Польщею
Сибіга має зв'язки з Туреччиною та Польщею

Андрій Сибіга, новий міністр закордонних справ України, вже встановив контакти з країнами НАТО під час своєї роботи в Анкарі та Варшаві. На новій посаді він провів перший телефонний дзвінок вільною польською мовою.

За даними Bloomberg, головний український дипломат має близькість до центру сили України під час війни, що є його найважливішою кваліфікацією. Сибіга працював в Офісі президента під керівництвом Андрія Єрмака під час вторгнення Росії.

У порівнянні зі своїм попередником Дмитром Кулебою, який підтримував амбіції приєднатися до НАТО та ЄС, Єрмак був більш активним і брав на себе більшу частину дипломатичної роботи. Найбільш довірений помічник Зеленського спостерігав за переговорами щодо гарантій безпеки та підтримував відносини з Вашингтоном.

Зростаюча концентрація влади в президентському офісі під керівництвом Єрмака викликала занепокоєння серед деяких союзників. Проте, Зеленський відкинув ці скарги, а Єрмак заявив про свою роль як координатора.

Підвищенням на посаду міністра закордонних справ став Сибіга, який вже мав успішні контакти з Туреччиною, що стане перевагою для України.

Поки російські війська домагаються успіхів у Донецькій області, з боку Зеленського відбулися зміни в уряді. Сибіга заявив, що зовнішня політика буде визначена реаліями війни. Головне завдання дипломатії - забезпечення обороноздатності України.

У Варшаві призначення Сибіги сприймають позитивно, його вважають професіоналом та людиною, готовою до дискусій.

Читайте також