Сибіга провів нараду с послами і генконсулами

Сибіга провів нараду з послами і генконсулами
Сибіга провів нараду з послами і генконсулами

Міністр закордонних справ Андрій Сибіга провів нараду з послами та генконсулами в неділю.

Сибіга підкреслив, що основним пріоритетом української дипломатії є підтримка Збройних Сил України. Він наголосив, що дипломати мають працювати для Сил оборони країни щоденно.

Також озвучив наші першочергові задачі в найближчі кілька місяців. Роботи багато. Вона охоплює дуже різні питання, майданчики та континенти. Координуюча роль МЗС буде посилюватися", - зазначив він.

Сибіга підкреслив, що міністерство має відповідати реаліям країни в умовах війни і втілювати сучасні дипломатичні практики. Він також зауважив про новий ритм, енергію та підходи. Міністр зазначив, що критерії ефективності роботи посла України мають бути конкретними результатами, сміливістю та проактивністю.

"У зв’язку з цим ухвалив рішення про відкликання тимчасового повіреного України в Грузії. Дуже добре знаю, що таке працювати послом, і як зробити цю роботу більш ефективною. Сьогодні кожен посол має бути граючим тренером, який не чекає вказівок з центру, а діє ініціативно, бере на себе відповідальність та власним прикладом демонструє силу української дипломатії. Я буду підтримувати кожного керівника закордонної дипломатичної установи, який демонструє саме таку енергію та результативність", - акцентував міністр.

Також Сибіга повідомив про перші кадрові зміни. Буде створена нова структура міністерства та переглянуті штатні розклади посольств. Міністр планує зустрітися з керівниками провідних галузевих університетів для залучення молодих спеціалістів.

Читайте також