Шість переваг насіння чіа, яке має бути у раціоні кожного

Насіння чіа має велику користь для нашого здоров'я. Воно містить багато поживних речовин, які є корисними для клітин, жирних кислот омега-3, білків, вітамінів і мінералів.

Рекомендується додавати його до їжі, особливо в осінній сезон, за даними forbes.

Відповідно до дієтологині з Техасу Дженни Вольпе, це принесе користь тим людям, які хочуть покращити травлення, збільшити споживання клітковини, збалансувати рівень цукру в крові та почувати ситість після їжі.

Експерт з харчування Кім Калп стверджує, що додавання чіа до їжі може наситити організм і допомогти схуднути, так як воно зменшує відчуття голоду.

Дослідження на тваринах показали, що ті, хто вживав чіа, втрачали більше вісцерального жиру порівняно з тими, хто його не їв.

  • Насіння чіа сприяє зниженню ризику серцево-судинних захворювань. Жирні кислоти омега-3 є корисними для здоров'я серця. Дослідження показують, що омега-3 може знизити ризик ішемічної хвороби серця і рівень тригліцеридів. Насіння чіа містить специфічний тип омега-3, який також може знизити ризик серцево-судинних захворювань.

Насіння чіа підтримує здоров'я кісток, оскільки містить магній, фосфор, кальцій і калій. Дослідження показують, що ці поживні речовини важливі для зміцнення кісток.

Вільні радикали - це нестійкі молекули, які утворюються в клітинах під час хімічних процесів. Згідно з Національним інститутом раку, накопичення вільних радикалів може пошкодити інші молекули в клітині, такі як ДНК, білки і ліпіди, і збільшити ризик розвитку раку та інших захворювань.

  • Насіння чіа містить багато антиоксидантів, які захищають клітини від пошкоджень, спричинених вільними радикалами. Особливо потужним антиоксидантом є кверцетин, який бореться з запаленням і захищає клітини від окислювального стресу.

Згідно з дієтологинею Дженною Вольпе, клітковина, жири і білки, які містяться в насінні чіа, є природними регуляторами рівня цукру в крові. Насіння чіа може збалансувати рівень цукру і понизити глікемічний індекс продуктів, які містять вуглеводи.

Насіння чіа корисне для здоров'я шлунково-кишкового тракту, оскільки містить комбінацію розчинних і нерозчинних волокон, які полегшують травлення і запобігають запорам.

Розчинні волокна і поліферноли, які містяться в чіа, діють як пребіотики, живлячи корисні кишкові бактерії, які виробляють сполуки, що захищають кишкову стінку.

Щоб розпочати процес схуднення, важливо підготуватись до нього. З холодильника потрібно видалити шкідливі продукти або розмістити їх подалі від очей і заповнити його дійсно необхідними продуктами для схуднення. Насіння чіа, льону, конопель і кунжуту повинні стати ваших улюбленими продуктами.