Ситуація складна, ворог штурмує: повідомили новини з фронту

На сході та півдні України оперативна обстановка залишається складною.

Ворог активно застосовує оперативно-тактичну авіацію та квадрокоптери типу FPV. Росіяни за підтримки бронетехніки проводять штурмові дії, пише Генштаб у зведенні.

Протягом доби відбулось 56 бойових зіткнень.

Ворог за добу завдав три авіаційних удари та здійснив 16 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Авіація Сил оборони сьогодні атакувала два райони зосередження особового складу противника.

Підрозділи ракетних військ нанесли ураження по двох районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, одному пункту управління та одному складу боєприпасів росіян.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Волинський та Поліський напрямки

Оперативна обстановка без суттєвих змін. Немає ознак формування наступальних угруповань.

Сіверський та Слобожанський напрямки

Російські окупанти зберігають військову присутність у прикордонних районах. З артилерії та мінометів обстріляли понад 20 населених пунктів.

Куп'янський напрямок

Українські війська відбили дві атаки противника у районі Синьківки Харківської області. Росіяни там намагалися прорвати оборону наших військ. Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждало близько 10 населених пунктів.

Лиманський напрямок

Українські захисники відбили шість атак ворога у районах Макіївки Луганської області та східніше Тернів Донецької області. Росіяни там намагалися покращити тактичне положення. Від ворожих артилерійських та мінометних обстрілів постраждали понад 15 населених пунктів.

Бахмутський напрямок

Українські війська відбили атаку противника у районі Кліщіївки Донецької області. Понад 10 населених пунктів були під артилерійським та мінометним вогнем.

Авдіївський напрямок

Дев'ять атак ворога відбили наші захисники у районах Новобахмутівки, Степового, Авдіївки та ще 16 атак - у районах Первомайського та Невельського Донецької області. Ворог там безуспішно намагався покращити тактичне положення. Артилерійських та мінометних обстрілів противника зазнали близько 15 населених пунктів.

Мар'їнський напрямок

Сили оборони стримують ворога у районах Георгіївки, Мар'їнки та Новомихайлівки Донецької області. Там росіяни 10 разів намагався прорвати оборону наших військ. Під артилерійським та мінометним вогнем окупантів опинились шість населених пунктів.

Шахтарський напрямок

Ворог наступальних (штурмових) дій не вів. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів.

Запорізький напрямок

Українська армія відбила дві атаки ворога у районі західніше Вербового Запорізької області. Ворог там безуспішно намагався відновити втрачене положення. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 20 населених пунктів.

Херсонський напрямок

У зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" артилерійських обстрілів противника зазнали Берислав, Херсон, Станіслав Херсонської області та Солончаки Миколаївської області. З реактивних систем залпового вогню росіяни обстріляли райони чотирьох населених пунктів.

"Ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Протягом доби противник здійснив три безуспішні штурмові дії на позиції наших військ, але наші підрозділи й надалі утримують зайняті позиції та завдають противнику значних втрат"

Протягом минулої доби

авіація Сил оборони завдала ударів по сімох районах зосередження особового складу противника.

Підрозділи ракетних військ завдали ураження по трьох районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, пункту управління, двох складах боєприпасів та станції радіоелектронної боротьби противника.