Скільки членів екіпажу могло бути на кораблі «Цезар Куніков» – відповідь ВМС

Знищений український десантний корабель мав щонайменше 60 членів екіпажу

На знищеному Головним управлінням розвідки України великому десантному кораблі "Цезар Куніков" перебувало щонайменше 60 членів екіпажу. Про це заявив капітан першого рангу запасу Військово-морських сил України Павло Лакійчук.

За його словами, цифра 60 є мінімальною, оскільки на кораблі можуть бути ще й морські піхотинці, які братимуть участь у навчаннях Чорноморського флоту РФ. Корабель також перевозив боєприпаси.

Лакійчук зауважив, що вірогідність виживання хтось з екіпажу дуже низька. "Всі, хто був на цьому кораблі, пішли на дно разом з судном", - додав він.

Соцмережі вже почали жартувати та створювати меми на тему затонування корабля у День Святого Валентина на основі назви корабля "Цезар Куніков".

Деталі затонування "Цезаря Кунікова"

Сьогодні рано уранці у Чорному морі був підбитий російський десантний корабель "Цезар Куніков". Розвідка України повідомила, що більшість членів екіпажу загинула, хоча раніше відомо було про врятування моряків.

Наразі точна кількість екіпажу на "Цезарі Кунікові" невідома, але вона дорівнює щонайменше 60 особам. Оскільки корабель є великим десантним, на ньому також можуть бути морські піхотинці. При переїзді з Новоросійська до Севастополя на корабель додалось чимало військовослужбовців. Крім того, корабель перевозив боєприпаси.

За словами Павла Лакійчука, шанси на виживання члена екіпажу дуже малі. "Всі, хто був на цьому кораблі, пішли на дно разом з судном", - підкреслив він.