Скільки росіян підтримують війну в Україні: результати опитування

За результатами дослідження від незалежної російської організації "Левада-Центр" виявлено, що значна частина росіян підтримує війну проти України, і ця кількість прихильників Путіна постійно зростає.

Опитування проводилося протягом 23-29 листопада 2023 року і в ньому брали участь 1625 респондентів. Дослідження проводилось шляхом особистого інтерв'ю з респондентами у їхніх домівках. За словами дослідників, статистична похибка (імовірність 0,95) не перевищує 3,4%.

Згідно з результатами опитування, станом на листопад 2023 року, 74% респондентів висловили підтримку війні, тоді як 18% респондентів не підтримують її.

У повідомленні також зазначається, що за останні п'ять місяців зростає кількість респондентів, які вважають, що війна проти України успішна. За даними листопада, таку думку висловили 66% респондентів, що є більшим показником порівняно з червнем, коли цей відсоток становив 55%.

Однак, у той же час, частка осіб, які висловлюють необхідність розпочати переговори, також досягла максимального значення за весь період спостережень - 57%, що відповідає показникам жовтня 2022 року. У той же час 36% респондентів підтримують продовження бойових дій.

Зазначимо, що голова Всеросійського центру дослідження громадської думки Валерій Федоров заявив у жовтні, що частка переконаних прихильників воєнних дій проти України, так звана "партія війни", становить лише 10-15% населення Росії.

Також варто зазначити, що в серпні 2023 року відсоток росіян, що "певно" підтримують дії РФ в Україні, скоротився до мінімуму з моменту початку вторгнення - 38%, за результатами опитування, проведеного "Левада-Центром".