"Складні переговори": Польща попередила про труднощі щодо вступу України до ЄС

Переговори про вступ України до Європейського Союзу будуть складними, заявив міністр Польщі у справах ЄС Адам Шлапка. Однак Київ може розраховувати на підтримку Польщі. Про це він сказав під час брифінгу в Києві разом з віцепрем'єр-міністром Ольгою Стефанішиною та міністром ФРН Анною Люрманн.

За словами Шлапки, переговори будуть складними і вимагатимуть від України збереження темпу реформ. Він також зазначив, що аграрна сфера стане однією з головних тем переговорів. Проте в Польщі, Німеччині та Франції є власні інтереси.

Міністр заверив, що Україна завжди може розраховувати на підтримку Польщі, адже розширення ЄС є пріоритетом польського головування в ЄС у 2025 році.

Ольга Стефанішина зазначила, що сторони погодились щодо наступних кроків під час переговорів та визначили пріоритетні напрямки для роботи цього року з точки зору переговорів та інтеграції України до внутрішнього ринку ЄС. Представниця Німеччини також заявила, що Берлін підтримує реформи у сферах боротьби з корупцією, судового права та свободи ЗМІ, та очікує на відкриття переговорів про вступ з Україною наступного тижня.

Джерело: Укрінформ

Читайте також: