Скільки заробляє поліцейський в Україні

Робота поліцейського як престижна, а й може принести достатній дохід. Йдеться і про професію з підвищеним ризиком, що також треба враховувати. Про те, скільки заробляють у поліції, треба замислитись нарівні з цими ризиками. Адже здобуття такої нової професії вимагає більше витрат за часом та коштами.

скільки заробляють у поліції

Важливо також зазначити, що в останні роки багато заробітної плати, особливо правоохоронець, також змінилися. Адже загалом країною стало небезпечніше і складніше служити. Водночас далеко не кожна людина може піти до правоохоронних органів.

Загалом заробіток поліцейських може залежати від низки факторів, включаючи посаду, стаж, звання, регіон та специфіку роботи. Наприклад, 2023 року середня заробітна плата поліцейських в Україні становила приблизно 15 000 - 20 000 гривень на місяць.

Скільки заробляють у поліції: у середньому, на місяць, на день та у 2024?

Середній заробіток працівника правоохоронної сфери змінювався весь минулий рік. Вже з лютого 2023 року щомісячна зарплата небагато, але змінювалась. Наприклад, суттєво змінилася зарплата працівників Нацполіції. Вже до перших днів 2024 року вони отримують близько 17 тисяч гривень щомісяця. При цьому йдеться про мінімальну ставку, а насправді зарплата може бути в рази вищою.

скільки заробляє поліцейський

При цьому середня зарплата для поліцейських залишилася близько 20 тисяч гривень. Перевірити такі дані досить просто, вивчивши сайти для пошуку роботи. Додатково поліцейські мають систему винагород та підвищення доходу.

Наприклад, на період дії воєнного стану поліцейські можуть отримати додаткові винагороди.

Додаткові винагороди для поліцейських в Україні

Поліцейський в Україні може одержати від 10 тисяч гривень у певних регіонах. Йдеться про здійснення своїх повноважень у населених пунктах, де трапляються ракетні обстріли.

скільки заробляють у поліції

Розмір доплат при цьому становить 10 тисяч гривень. Така надбавка залежить від цілого ряду факторів (пропорційний розрахунок). При цьому надбавка не впливає на загальний розмір зарплати.

До 30 тис гривень як надбавку можуть розраховувати поліцейські, які здійснюють діяльність на території області:

  • Донецькій;

  • Луганській;

  • Запорізькій;

  • Херсонській.

Окремі положення стосуються деяких районів Миколаївської та Дніпропетровської областей. Такі самі положення діють у Чернігівській та Сумській областях.

Найбільша надбавка виплачується тим поліцейським, які безпосередньо беруть участь у бойових діях. Вони додатково виконують захист національної безпеки. У такому разі розмір надбавки становить майже 100 тисяч гривень.

В останньому випадку йдеться про окуповані території.

Від чого залежить зарплата поліцейського на умовно безпечній території України?

На умовно безпечних територіях України також є свої нюанси щодо зарплати поліцейського.

скільки заробляють у поліції

Зарплата поліцейського в Україні залежить від кількох факторів:

  1. Посада та звання. Зарплата може відрізнятися залежно від конкретної посади та звання поліцейського. Вищі звання та керівні позиції зазвичай пов'язані з вищим рівнем заробітної плати.

  2. Стаж та досвід. Поліцейський з більшим стажем та досвідом роботи може мати вищу зарплату. Можливі додаткові надбавки за тривалий стаж.

  3. Освіта. Рівень освіти також може проводити заробітну плату. Вища освіта або додаткові курси можуть призвести до додаткових бонусів.

  4. Регіон. Рівень заробітної плати може різнитися у різних регіонах України через відмінності у вартості життя та інших факторів.

  5. Соціальні пільги та додаткові посібники. Деякі поліцейські можуть отримувати додаткові пільги або виплати, такі як виплати за особливі умови служби або компенсації за несприятливі умови праці.

  6. Інфляція та зміни у законодавстві. Економічні умови та зміни у законодавстві можуть впливати на рівень заробітної плати поліцейських.

скільки заробляє поліцейський

Загалом у непростій та нестабільній обстановці зарплата поліцейського може суттєво змінюватися буквально щомісяця.