Скільки заробляє таргетолог у середньому в Україні

Професія таргетологом давно посіла своє місце е серед перспективних та вдалих для зміни сфери діяльності. Тобто багато різних спеціалістів вирішили піти працювати в таргетинг, і не тому скільки заробляє таргетолог, а саме через ці перспективи. 

Проте питання, скільки заробляє таргетолог-початківець чи досвідчений спеціаліст, відіграє також важливу роль. Адже такого доходу в середньому на день, на місяць чи на рік більш ніж достатньо. В Україні, як і в багатьох країнах світу, таргетинг відкриває чимало можливостей. 

Скільки може заробляти таргетолог в Україні? 

Перед тим як розбиратись, скільки отримує таргетолог, варто трішки більше дізнатись і про саму професію. Адже гарно можна заробити й на більш зрозумілих професіях. Саме тому зарплата не є найголовніших у цій сфері. 

скільки заробляє таргетолог

Таргетолог — це спеціаліст, який відповідає за таргетовану рекламу в інтернеті, тобто за розміщення оголошень для конкретної аудиторії з використанням «цільових параметрів». 

Простіше кажучи, таргетолог визначає «біль» цільової аудиторії, що і дозволяє її привабити тією чи іншою пропозицією. Самі таргетологи називають це досить розвинутою інтуїцією та логікою. 

Основні обов'язки таргетолога в Україні включають:

  1. Аналіз цільової аудиторії. У спеціаліста має бути розуміння цільової аудиторії, її інтересів, поведінкових паттернів та інших важливих параметрів. Вони і визначають, наскільки привабливим для цих користувачів буде товар чи послуга. 

  2. Розробка стратегії таргетингу. Далі відбувається визначення цілей рекламної кампанії та розробка стратегії для досягнення цих цілей шляхом таргетованої реклами. Тобто мало знайти потенційно корисну аудиторію, її треба ще й привабити. 

  3. Вибір рекламних платформ. На таргетолога лягає вибір платформ для розміщення оголошень відповідно до цільової аудиторії (соціальні мережі, пошукові системи, рекламні мережі та інші канали).

  4. Створення рекламних кампаній. Далі йде розробка та запуск рекламних кампаній, включаючи створення рекламних оголошень, вибір цільових параметрів та налаштування рекламних кампаній.

  5. Моніторинг та аналіз результатів. Таргетолог також проводить постійний моніторинг ефективності рекламних кампаній, аналізує результати та вносить необхідні правки для досягнення поставлених цілей.

  6. Оптимізація рекламних кампаній. Також потрібне постійне вдосконалення рекламних кампаній, виявлення найбільш ефективних стратегій та методів, потім їх впровадження.

  7. Звітність. На таргетолога лягає підготовка звітів про продуктивність рекламних кампаній та регулярна комунікація з клієнтами або замовниками.

В цілому, таргетолог відповідає за те, щоб рекламна кампанія була спрямована на відповідну аудиторію та досягала максимально можливих результатів в контексті поставлених завдань. Тобто збільшення продажів чи більший обхват аудиторії. За цю роботу в Україні таргетолог може отримати від 20 тисяч гривень. 

Як в Україні стати таргетологом? 

Звісно, робота таргетологом здається складною, проте вона й дійсно перспективна. Такий спеціаліст вміє знаходити цільову аудиторію, а тому він корисний для бізнесу чи для ведення особистої сторінки. 

скільки заробляє таргетолог початківець

Для того, щоб стати таргетологом в Україні, потрібні наступні етапи:

  1. Отримання освіти. Багато таргетологів мають вищу освіту в галузі маркетингу, реклами, інтернет-маркетингу або суміжних областях. Отримання відповідної освіти може допомогти здобути необхідні знання і навички. Проте прямий звʼязок між освітою та роботою з рекламою немає, особливо в сферах з таргетингом. 

  2. Проходження курсів. Також існують онлайн-курси та тренінгів, які пропонують навчання таргетингу, рекламі в інтернеті та іншім пов'язаним з цим навичкам. Проходження таких курсів може допомогти отримати практичні навички та знання. Саме таке навчання буде найбільш корисним для спеціаліста. 

  3. Отримання досвіду роботи. Щоб стати успішним таргетологом в Україні, важливо отримати практичний досвід роботи в сфері маркетингу та реклами. Це може бути стажування, робота асистента маркетолога або рекламного менеджера.

  4. Підвищення кваліфікації. Таргетолог повинен бути знайомий з різними рекламними платформами та інструментами, як Google Ads, Facebook Ads, LinkedIn Ads та інші. Тому вивчення роботи саме цих платформ є першочерговим. 

  5. Створення резюме. Це може бути власний проєкт або проєкти, які ви виконували на роботі або під час навчання. Портфоліо може допомогти продемонструвати навички та досвід потенційним роботодавцям.

  6. Пошук роботи або клієнтів. Після отримання необхідних знань і навичок таргетологу варто шукати роботу в маркетингових агентствах, ІТ-компаніях або працювати на фрілансі для клієнтів.

Будь-якому навіть досвідченому таргетологу потрібно постійно вдосконалювати свої навички та слідкувати за останніми тенденціями в цій галузі, оскільки інтернет-реклама постійно змінюється і розвивається.