Скільки заробляють копірайтери на фрілансі: зарплати початківців та досвідчених фахівців

Монолітом фрілансу, який зʼявився на початку розвитку такої прибуткової сфери, став саме копірайтинг. Пік його популярності припав на часи стрімкого розвитку інтернету, а тому саме ця вакансія набувала популярності буквально щогодини. 

Скільки заробляють копірайтери на фрілансі: зарплати початківців та досвідчених фахівців

Проте з роками питання, скільки заробляють копірайтери, ставало ще складнішим. Навіть зараз, коли написання контенту все ще залишається актуальним, скільки заробляють копірайтери залежить від багатьох факторів. Не менше складнощів для професії виникло і з появою штучного інтелекту. Разом з тим запит у пошукових системах "копірайтинг скільки можна заробити" не втрачає своєї актуальності.

Заробітна плата копірайтерів: хто та скільки заробляє? 

На фрілансі вже давно стало зрозумілим. Наприклад, на питання, скільки заробляє копірайтер на фрілансі, можна відповісти досить швидко. Головне знати, де та скільки працює копірайтер. 

скільки заробляють копірайтери

Тобто платформа та кількість витраченого часу напряму впливає на те, скільки може заробляти копірайтер. Проте такий розрахунок доволі загальний та він не враховує й інші важливі аспекти:

  • навички та досвід копірайтера;

  • тематика та спеціалізація в роботі;

  • прямий роботодавець.

На те, скільки отримують копірайтери впливає й роботодавець та мова написання текстів. Тобто працюючи на роботодавця з іншої країни, володіючи іноземною мовою, звісно, можна заробити більше.

Важливо враховувати, що скільки заробляє копірайтер-початківець залежить від його старань та витраченого часу, а ось скільки можна заробити на копірайтингу якщо ж досвід - тут більш вагомий обсяг роботи та ставка роботодавця.

Від чого ще залежить заробіток копірайтера? 

Загалом є 2 види роботи у копірайтингу. Перший передбачає стабільну та нормовану по часу роботу. Вона доступна як на фрілансі, так і в офісі. У цьому випадку у копірайтера є стабільні кількість замовлень та оплата. Проте саме така зайнятість дає менше простору для створення власного та гнучкого графіка.

копірайтинг скільки можна заробити

Довгий тип зайнятості, яку зазвичай може знайти початківець, по окремому проєкту. Тобто копірайтер знаходить окремі проєкти та виконує деякий обʼєм роботи. Після цього він здає проєкт та отримує оплату. Такі короткочасні проєкти не є постійними, але копірайтер може обирати свій темп роботи. Тобто працює, скільки можна та скільки є сил, а потім отримує всю оплату. 

Кожен з видів такої зайнятості однаково ефективний, та копірайтер може сам обирати ту форму, яка йому більш комфортна. 

Скільки заробляють початківці у копірайтингу? 

Варто розуміти, що відсутність досвіду не завжди дорівнює поганій якості. Саме тому оплата початківцю також може суттєво відрізнятись. 

скільки заробляє копірайтер на фрілансі

Заробітна плата копірайтерів, що є початківцем на фрилансі, може значно відрізнятися залежно від багатьох факторів: 

  • рівень вже здобутого досвіду;

  • знання в конкретній темі;

  • обсяг роботи;

  • навіть регіон проживання.

Що стосується оплати у 2023 році, то початківці на різних платформах можуть заробляти від 5 доларів до 20 за 1000 символів. Окремо може бути назначена оплата за весь проєкт. На спеціалізованих платформах оплата для початківця може бути досить низкою. Популярні сайти дозволять одразу більше заробляти. 

Скільки заробляють досвідчені копірайтери? 

Головною перевагою для досвідчених копірайтерів є вибір. Маючи навички, що цінуються у цій сфері, вони можуть обирати оплату та навіть тему. Великий досвід дорівнює великому та різноманітному резюме. Саме портфоліо приваблює нових замовників.

скільки може заробляти копірайтер

Залежно від платформи, на якій працює копірайтер, він заробляє від 20 до 100 доларів за 1000 символів. При цьому окремі тексти можуть оплачуватись в рази більше. 

Ці цифри є орієнтовними, і вони можуть змінюватися в залежності від платформи фрілансу, виду контенту, обсягу замовлень, тематики й багатьох інших факторів. 

Деякі копірайтери працюють на платформах типу Upwork, Freelancer, або Fiverr, де ціни можуть бути менше стандартних тарифів. Інші можуть працювати напряму з клієнтами та встановлювати свої власні ціни.