Смерть топменеджера «Лукойла»: нові подробиці

Помер віцепрезидент "Лукойлу" Віталій Робертус

Вчора стало відомо про смерть Віталія Робертуса, віцепрезидента нафтової компанії "Лукойл". За даними Telegram-каналу Baza, він покінчив життя самогубством у своєму робочому кабінеті.

Згідно з інформацією, Робертуса знайшли мертвим у кабінеті офісу "Лукойлу" в Москві. Компанія оголосила про смерть віцепрезидента 12 березня, але не уточнила причини.

За повідомленням, незадовго до самогубства Віталій Робертус скаржився на своє самопочуття та прохав пігулки від головного болю. Після цього він увійшов у свій кабінет і на кілька годин не виходив з нього. Коли співробітники зайшли до кабінету, вони виявили його мертве тіло. Згідно з повідомленням, Робертус помер від асфіксії, вчинивши суїцид. Він працював у компанії протягом близько 30 років.

Інші смерті російської компанії "Лукойл"

Смерть Віталія Робертуса стала вже четвертою серед топменеджерів компанії "Лукойл" з початку війни. У жовтні 2023 року пішов з життя голова ради директорів компанії Володимир Некрасов через гостру серцеву недостатність. Він очолив компанію після смерті попереднього голови Равіля Маганова, який у 2022 році випав з вікна головного корпусу Центральної клінічної лікарні і загинув. Крім того, у травні 2022 року помер колишній топменеджер "Лукойлу" Олександр Суботін, його знайшли мертвим у приватному будинку. В обох випадках причиною смерті була гостра серцева недостатність.