Що чекає на світ у 2024 році? Прогноз для Заходу

У 2023 році наші союзники, разом з Заходом, не змогли забезпечити нас необхідними боєприпасами. США втратили свою стабільність через внутрішні конфлікти, а ЄС зазнав змін в уряді. На наступний рік не вбачаю жодних позитивних трендів, окрім зростаючих вимог до України.

2024 рік буде визначальним завдяки виборам в США. Наразі Байден є обмеженою фігурою, і його навіть важко домовитись, оскільки його наступник може скасувати усі його ініціативи. Втрата шансу прорватись у війні з Росією призведе до скорочення шансів Байдена на переобрання.

Я вважаю, що Байден зробив серйозну помилку, не надавши нам Atacms і відкладаючи поставку боєприпасів. Це завдало шкоди нашому контрнаступу і позначилося на його рейтингу. Проте, демонізація республіканців є передвиборчою боротьбою, і вони все ж будуть за допомогу Україні і за мир з Путіним. Також варто враховувати, що Трамп може продовжувати підтримувати нас навіть більше, ніж демократи, і має шанси на перемогу на виборах у 2025 році.

Китай і Індія заробляють мільярди на нашому конфлікті з Росією за рахунок низької ціни нафти. Їм потрібно стабілізувати ситуацію, оскільки їхні гроші підтримують Путіна. Усі, хто підтримує РФ, це чисті заробітчани, які зацікавлені в триванні конфлікту.

Ключове питання - санкції

Важливим питанням наступного року є ефективність санкцій проти Росії. Нам потрібно досягти того, щоб Захід не тільки вводив санкції, але й контролював їх дотримання. Потрібно накласти удар по економіці Путіна, оскільки це важливіше, ніж військові дії. Без ефективних санкцій, Путін може продовжувати конфлікт.

Читайте також:

  • Найбільші загрози наступного року. Прогноз для України
  • Ми можемо програти. Як цього уникнути?
  • Чому Захід боїться розпаду Росії
  • Коли настане мирна фаза війни? Оновлений прогноз
  • «Дивна війна» не може тривати довго. І ось чому
  • Ви ж не думали, що у 2024 буде легше?