Шольц звернувся до партнерів України із терміновим закликом

Канцлер Німеччини Олаф Шольц закликав міжнародних партнерів, які мають бойові танки західного зразка, надіслати їх Україні.

Про це сказав під час виступу на Мюнхенській конференції з питань безпеки.

"Усі ті, хто можуть надіслати бойові танки цього типу, повинні зробити це. Німеччина робитиме все, що у її силах, аби зробити ці рішення легшими для партнерів. Наприклад, навчаючи українських солдатів керувати танками тут у Німеччині або надаючи підтримку з точки зору поставок і логістики", сказав канцлер.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Додав, що сьогодні Німеччина пропонує лідерство у сфері безпеки.

"Ми беремо на себе відповідальність, яку в такі часи мусить нести країна такого розміру, розташування та економічної потужності, як Німеччина", сказав Шольц.

Після перемоги України у війні Росія розпадеться як імперія. При цьому перемога України ‒ єдиний спосіб закінчити війну.

Про це у виступі на Мюнхенській безпековій конференції сказав американський мільярдер Джордж Сорос. Він підкреслив, що до жовтня 2022 року Україна вже перемагала на полі бою. Але Росія з допомогою Ірану почала застосовувати безпілотники та бомбардувати ракетами критичну інфраструктуру. Це змусило Україну зайняти оборонну позицію.

За словами Сороса, армія РФ нині перебуває у відчайдушному становищі. Вона погано керована, оснащена та деморалізована. Тому російський диктатор Володимир Путін почав активніше застосовувати терористів групи "Вагнера".