Справа банкіра-афериста: суд Франції ухвалив безпрецедентне рішення

Французький банкір зобов'язаний повернути $4,9 млн

Верховний суд Франції вирішив, що колишній працівник банку BNP Paribas, Бертран Лавін, повинен повернути $4,9 млн, які він отримав у справі про несправедливе звільнення. За інформацією Bloomberg, банкір спочатку виграв справу у Великій Британії, отримав компенсацію, але потім звернувся до суду в Парижі. Там він знову виграв, отримавши $104,3 тисячі з першого позову та $4,9 млн з другого позову.

Однак Верховний суд Франції вирішив повернути гроші за другим позовом, оскільки банкір повторив усі деталі першої справи, намагаючись отримати гроші двічі за одну й ту саму справу.

За даними газети, Лавін обіймав посаду директора з торгівлі облігаціями в BNP Paribas. У 2013 році його звільнили після розслідування про фальсифікацію базової ставки. Великобританський суд не знайшов свідчень, що банкір порушував закон і виплатив йому компенсацію.

ЄЦБ зазнає збитків у 1,3 млрд євро

Financial Times повідомляє, що Європейський центральний банк (ЄЦБ) минулого року зазнав збитків вперше за 19 років. Загальна сума збитків становила 1,3 млрд євро. Це перший раз у історії ЄЦБ, коли його збитки будуть покриватись за рахунок майбутніх прибутків.