Справа Дубінського: Офіс Генпрокурора скерував до суду обвинувальний акт

Народний депутат Олександр Дубінський скерується під суд за підроблення документів для виїзду за кордон.

Пресслужба Офісу генерального прокурора повідомляє, що в результаті розслідування встановлено, що депутат вніс неправдиві відомості до офіційних документів, на підставі яких виїхав за кордон.

«Він підготував заяву від свого імені, на ім'я міністра охорони здоров'я України з проханням надати йому документи необхідні для перетину державного кордону України у зв'язку з терміновою необхідністю супроводу його батька на лікування», - йдеться у повідомленні.

Депутат отримав документ та перетнув державний кордон на наступний день після виїзду його батька. Однак, батько повернувся до України раніше, ніж Дубінський, який перебував поза країною протягом місяця, проводячи час на відпочинку.

«Відповідно до отриманої інформації під час перебування за кордоном він встиг двічі відвідати Італію, Хорватію та Іспанію. Зокрема, в Іспанії обвинувачений зупинявся у двох готелях у Барселоні та у її передмісті», - повідомляє пресслужба.

Офіс генерального прокурора направив до суду обвинувальний акт стосовно народного депутата за фактом підробки документів - ч. 1 ст. 366 КК. За цим злочином передбачена до трьох років в'язниці.

Нагадаємо, що 14 листопада Печерський районний суд Києва вирішив тримати народного депутата Олександра Дубінського під вартою на 60 діб, до 12 січня, з підозрою у державній зраді. Також, 15 березня партія «Слуга народу» виключила Дубінського зі своїх лав.

Читайте також:

  • Операція «Буратіно». Чому арешт Дубінського - це вибачення перед Байденом
  • Справа «Буратіно». Суддя засекретила ухвалу, якою відправила Дубінського до СІЗО
  • «Слуга народу» виключила з Київської облради поплічників Дубінського