Справа ексголови Верховного суду Князєва: суд оголосив вирок спільнику

Справа ексголови Верховного суду Князєва: суд оголосив вирок спільнику
Справа ексголови Верховного суду Князєва: суд оголосив вирок спільнику

Колегія суддів Вищого антикорупційного суду України підтвердила угоду про признання вини, укладену між прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та адвокатом Олегом Горецьким.

Зафіксовано, що він спільно з попереднім головою Верховного Суду Всеволодом Князєвим отримали хабар у розмірі $2,7 млн. Про це стало відомо з повідомлення прес-служби САП.

Угода передбачає перерахування коштів на загальну суму близько 50 млн грн на потреби Збройних Сил України. Зокрема, адвокат зобов'язався надати 21 млн грн, а також було вилучено 29 млн грн під час розслідування.

Серед іншого, суд визнав адвоката винним у сприянні у передачі хабаря та шахрайстві. На нього було накладено п'ять років позбавлення волі без конфіскації майна. Проте, суд вирішив звільнити адвоката від відбування покарання на певний строк - три роки з випробувальним терміном.

В рамках угоди адвокат зобов'язаний співпрацювати зі стороною обвинувачення і надавати розкривальні свідчення. Також йому потрібно перерахувати 21 млн грн на спеціальний рахунок в Фонд United 24 для спільного проекту Генерального штабу ЗСУ, Державного департаменту спеціального зв'язку та Міністерства цифрової трансформації "Армія дронів".

Крім цього, вилучені кошти в розмірі приблизно 29 млн грн також будуть перераховані на підтримку ЗСУ. До цього, в рамках особливої конфіскації, будуть стягуватися ще $350 000.

Розслідування справи колишнього голови Верховного суду Всеволода Князєва завершилося на початку жовтня. Спеціалізована антикорупційна прокуратура прийняла рішення завершити попереднє розслідування 3 жовтня.

15 травня Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура оголосили про розкриття схеми отримання неправомірної вигоди керівництвом і суддями Верховного суду. Обвинувачені - голова Верховного суду Всеволод Князєв та знаряддя протиправних дій, а також було вилучено $2,7 млн.

Читайте також