США допоможуть захистити українську енергетику від ударів РФ - Держдеп

Держдеп - США допоможуть захистити українську енергетику
Держдеп - США допоможуть захистити українську енергетику

У Державному департаменті повідомили, що США допоможуть відновити, диверсифікувати та захистити українську енергетику від російських ударів, а також привести її до європейських стандартів, оскільки це є головними пріоритетами української влади.

Про це у інтерв'ю для Голосу Америки розповів Джефрі Паєтт, помічник державного секретаря США з питань енергетичних ресурсів, під час зустрічі у Берліні з координаційною групою з енергетики G7 Plus.

Він зазначив, що з 824 мільйонів доларів на допомогу енергетичному сектору, про які спеціальна представниця США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер заявила у Берліні під час конференції з відновлення України, 500 мільйонів – це нові гроші, а 324 – це кошти, які вже були схвалені Конгресом. США відклали ці кошти на короткострокову реконструкцію енергетичної мережі, яка була цілеспрямовано атакована Росією протягом останніх тижнів.

"Наші дії відповідають пріоритетам українського уряду. Ми маємо зробити все, що можемо. Тому ми допомагаємо з реконструкцією старої теплоелектростанції, яка була зруйнована атаками (президента Росії Владіміра) Путіна з 22 березня. Ми також прискорюємо роботу над енергією майбутнього – більше вітру, більше сонця, більше збереження енергії. Ми також враховуємо бажання уряду побудувати децентралізовану енергетичну систему, яка буде більш стійкою до російських повітряних атак, і ми підтримуємо уряд у всіх його зусиллях", – заявив Паєтт.

Він додав, що найбільш важливим завданням є захист української енергетичної інфраструктури.

"Ми надаємо більше протиповітряної оборони, оскільки це є головним пріоритетом", – додав Паєтт.

За його словами, партнерам України дуже важливо, щоб Путін не зміг знищити українську інфраструктуру і не перетворив зиму на оружня проти України.

"Сполучені Штати очолюють міжнародні зусилля, щоб допомогти Україні перемогти", – додав Паєтт.

Читайте також