США направлять до Києва свого генерала для розробки нової військової стратегії

За дописом у газеті New York Times, американські та українські військові керівники аналізують можливу нову стратегію на 2024 рік. Ця необхідність виникла через те, що попередні зусилля України не були успішними у поверненні російською армією захопленої території.

Американці пропонують консервативну стратегію, яка полягає в утриманні території, яку контролює Україна, з поступовим нарощуванням постачання та військової сили протягом року. Ці сполучені Штати вірять, що цей підхід підвищить самодостатність України та допоможе Києву утримати будь-які нові російські наступи.

Українські чиновники розглядають альтернативні стратегії, засновані на їхніх попередніх успіхах у Криму минулої осені. Вони шукають новаторські методи, які виведуть Росію з рівноваги шляхом атак на збройові заводи, склади зброї та залізничні лінії для перевезення боєприпасів.

Американські посадові особи стверджують, що без нової стратегії та додаткового фінансування Україна може програти у війні. Вони порівнюють умови 2024 року з 1916 роком - найсмертельнішим роком Першої світової війни, коли тисячі молодих людей загинули, а фронтові лінії мало змінилися.

Сполучені Штати посилюють військову консультацію, яку вони надають Україні. Наприклад, Пентагон нарядив генерал-лейтенанта Антоніо Агуто, який перебуває в Німеччині, для надання допомоги Україні. За словами американських чиновників, генерал працюватиме безпосередньо з армійським керівництвом України.

Американські та українські військові офіцери сподіваються узгодити деталі нової стратегії під час військових навчань, запланованих на наступний місяць у Вісбадені, Німеччина.

На важливий робочий візит до Сполучених Штатів Америки вирушив президент України Володимир Зеленський. У межах візиту він матиме зустріч з президентом США Джо Байденом, а також може виступити перед сенаторами.

Зеленський також зустрівся з керівниками американських оборонних компаній та виступив у Національному університеті оборони США. Він також провів зустріч з міністром оборони Ллойдом Остіном та головою Об'єднаного комітету начальників штабів генералом Чарльзом Брауном.