США не вірять у відсутність угод щодо поставки зброї між РФ і КНДР

Сполучені Штати Америки з недовірою ставляться до заяв КНДР і Росії щодо відсутності угод про постачання зброї між країнами.

Будь-яка подібна угода буде порушенням резолюцій Радбезу ООН, заявив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі під час відеобрифінгу.

"Ми бачили коментарі після зустрічі Кім Чен Ына з Володимиром Путіним, коментарі Кремля про те, що угода не була оголошена. Ми сприйматимемо це з недовірою і спостерігатимемо", сказав він.

Кірбі запевнив, що США, безумовно, продовжать говорити з країнами-партнерами в ООН про те, як спільними зусиллями притягнути Москву та Пхеньян до відповідальності, якщо вони просунуться у напрямку торгівлі зброєю.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Співпраця між Росією та Північною Кореєю триває. 13 вересня Кім Чен Ын та Путін відвідали космодром "Східний" найсучасніший космодром Росії в Амурській області.

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин заявив про "стратегічне" значення свого візиту до Росії. За його словами, цей візит є "чітким проявом позиції КНДР, яка віддає пріоритет стратегічній важливості відносин з Росією".

Зустріч двох диктаторів має нібито підняти дружні відносини РФ та КНДР "на новий рівень".

17 вересня Кім Чен Ин завершив візит до Росії. Він покинув країну на спеціальному бронепоїзді. Це був перший візит диктатора за межі КНДР за чотири роки.